Felix

一次靈異經歷

Felix真人真事 - 靈異事件

同大家分享自己一件小小的靈異事件

件事大概發生係6,7年前,地點係荃灣英X娛樂中心入,果陣時我同班朋友好鍾意跳完街舞就去中心內的網吧打機,因為第二日要返工既關係,大概玩到凌晨兩點左右,我就同個朋友走先。

我地一出去網吧外的電梯大堂,架電梯就已經開左門停係我地果層,咁我地好自然咁走左入去,誰不知入到去之後先知部電梯係往上既,果一刻,我心諗:頂,是但啦,反正上到去都係等落返黎。

我地如常地討論頭先打機D野,但當部電梯上到去大概17樓 (實際樓數忘記了)既位置,電梯門突然打開,我地睇到成層漆黑一片,若隱若現地見到有一些雜物,家具仲有人形公仔,再望一望電梯層數上既告示--不停此層,呢個時候,我已經毛骨悚然,我朋友仲叫我出去睇下,咪玩,鬼片我睇太多,通常d 角色都係衰呢類,我諗都唔諗,捉番佢入黎,摩打手㩒番部電梯落去G樓。

番到去地下,我地詢問保安,發現部電梯其實係㩒唔到17樓呢個制,而我地要上17樓,除非係電梯技工開鎖,否則就一定係要有人係果層㩒制先會停係果層開門…但好明顯,果一層,係唔會有「人」㩒制…

就係咁,呢件事係我腦海入面不停浮現足足一晚。

然後第二日,我如常地繼續我既生活。

分享給朋友

Comments

comments

Leave a Comment

You may also like

Bitnami